Skip to main content
Type a word
Category of Technology / Product

ID : tm3518415811


AV Hair gel

AV Hair gel is a non toxic aloe vera hair gel that only gives a stylish look but also healthy benefits such as better hair scalp and prevent hair loss. The ingredient are from nature and would not have any side effect due t high chemical elements.

Batang Kali Selangor

ID : tm3521615843


GUMMY SEMASHUR

GUMMY SEMASHUR merupakan produk inovasi SM Sains Hulu Selangor yang mempunyai keupayaan yang besar dalam pasaran kerana produk ini bukan sahaja mampu untuk menjadi satu bahan pelekat tetapi merupakan pelaburan untuk menyelamatkan persekitaran. Gummy SEMASHUR adalah salah satu bahan yang signifikan dalam kehidupan masyarakat. Bahan ini telah menunjukkan kepentingan disebabkan kebolehannya untuk menggabungkan dua permukaan yang sama mahupun berbeza. Seperti yang kita lihat dasawarsa ini, persekitaran kita telah dicemari dengan teruknya oleh polistirena kerana sifatnya yang sangat lambat terurai. Disebabkan itu, satu kajian yang baharu telah dimulakan untuk membuat bahan pelekat dengan menggunakan polistirena. Produk ini terhasil daripada campuran alkohol, petrol dan polistirena dengan nisbah tertentu yang menghasilkan sebatian yang likat.
Antara pengguna yang disasarkan dalam mengkomersialkan Gummy SEMASHUR adalah pengguna dari sekolah-sekolah, universiti-universiti dan pusat-pusat pentadbiran awam dan swasta. Disebabkan bahan pelekat yang dijual di pasaran sekarang tidak menepati kehendak pengguna secara optimum, maka lahirlah produk Gummy SEMASHUR ini. Kami berharap, dengan terhasilnya GUMMY SEMAHSUR ini, mampu menjadi satu alternatif untuk menghapuskan polistirena serta mengurangkan pembakaran dan pencemaran.

Batang Kali Selangor

ID : tm3031611287


Propoplus : Bee defence human beauty treasure

Propoplus : Bees defence human beauty treasure is a set of beauty product consists of 2 in 1 moisturiser cream, facial cleanser and hand lotion that sweeps away make-up and grime without drying out the skin. Stingless bee propolis are the active ingredients of this product.

Besut Terengganu

ID : tm3031711288


IVER

IVER is an unmanned aerial equipment that assists rescue workers to find victims during natural disaster. The equipment is able to fly low altitude while providing live video feed to rescuers. Its main focuses are on easy operation, long fly time and able to withstand harsh weather conditions.

Besut Terengganu

ID : tm3031811289


Em Foliar Fertilizer

This product is produced by combining effective microorganisms that were isolated from Bris Soil in Tembila with essentials macro and micro nutrients, organic materials and growth regulators required by plants.The microorganisms used are adaptable to the chemical and organic foliar solution

Besut Terengganu

ID : tm3406415035


Mass Fry Production of Marine Finfishes in Tank

Technology to produce marine finfish juveniles suitable for grow-out in net-cages and earthern ponds. The process begins with broodstock maintenance and eggs production by natural or induced spawning through hormonal injection.

Besut Terengganu

ID : tm3406515036


Spawning Stretcher : Usungan Pembenihan

Alat ini direka khas bagi membantu kerja-kerja pembenihan
di hatcheri. Sebelum inovasi, pengendalian ikan untuk tujuan
pembenihan dilakukan dengan cara memegang induk dan ini
memerlukan tenaga kerja yang mahir dan ramai. Kerja sebegini
bertambah rumit sekiranya induk itu besar. Alat ini direka bagi
memudahkan kerja pembenihan di samping mengurangkan tekanan
pada ikan. Komponen-komponen Spawning Stretcher adalah beg
anti-stress, rangka penyokong yang diperbuat dari polyvinyl
chloride/besi, ruang gonad dan bekas pengumpul.

Besut Terengganu

ID : tm3406615037


SmartWin:Tiub Sedut Air

Alat ini dihasilkan sebagai sistem alternatif kepada kaedah bekalan air laut sedia ada.SmartWin senang dipasang. Komponen utama SmartWin terdiri dari paip polyvinyl chloride (PVC) bersaiz 8 ince lebar dan 10 kaki panjang. Di bahagian bawah paip diisi dengan gravel bersaiz sederhana. Beberapa lubang (1mm) ditebuk bagi membolehkan air masuk kedalam paip. Air disedut menggunakan paip PVC bersaiz 2 inci yang dipasang di bahagian tengah tiub.

Besut Terengganu

ID : tm3406715038


Sistem Asuhan Cents

Sistem tangki Cheap Efficient Nursery Tank System (CENTS) telah direka bagi mengatasi permasalahan ini. Sistem CENTS ini terdiri daripada beberapa komponen iaitu 20 unit tangki culvert bersaiz 180 liter, saluran air masuk, saluran air keluar, saluran pengudaraan dan sistem perparitan. Tangki CENTS yang (75 cm diameter, 52 cm tinggi, 45 cm dalam) disusun dalam 2 barisan yang disambungkan secara selari dengan paip bekalan air. Setiap tangki boleh memuatkan 1,000 ekor ikan bersaiz 2-3 cm dan setiap pusingan mengambil masa 4-5 minggu bagi mencapai saiz 7.5-10.0 cm. Pengurusan mutu air bagi sistem CENTS boleh dibuat secara aliran terus atau kitar semula. Kaedah aliran terus melibatkan air dari tangki simpanan mengalir terus ke dalam tangki CENTS dan melimpah keluar ke dalam saluran buangan.

Besut Terengganu

ID : tm3406815039


SirehMAX : Rawatan Herba Akuakultur

SirehMAX adalah rawatan alternatif yang selamat dan berkesan bagi mengawal dan merawat penyakit bakteria pada ikan.SirehMAX merupakan produk daripada ekstrak daun sireh (piper betle).Produk ini mengandungi pelbagai bahan aktif yang mempunyai khasiat astrigen dan antiseptik yang membantu mempercepatkan penyembuhan dengan mengecutkan tisu-tisu organik serta membunuh kuman.Justeru produk berbentuk cecair ini merupakan agen antimikrob yang berkesan dan boleh diguna untuk merawat pelbagai jebis jangkitan bakteria pada ikan.

Besut Terengganu

ID : tm3406915040


Oxygen Stormer Alat untuk Kekalkan Ketepuan Oksigen

Oxygen Stormer merupakan alat yang direka oleh FRI Tg Demong
untuk meningkat dan mengekalkan kadar ketepuan oksigen dalam
tangki takungan dalam masa yang singkat. Komponen-komponen
OS terdiri dari batu pengudaraan, saluran pengagih dan pemberat.
Dengan menggunakan OS, kadar oksigen air laut dalam tangki
takungan dapat ditingkatkan kepada 6.57 (95.5%) dalam masa 2
minit dan kepada 7.23 ppm (103.1%) dalam masa 1 jam.

Besut Terengganu

ID : tm3407015041


Fish Egg Harvester

Satu rekabentuk pemungut ideal dari segi keupayaan untuk
memungut telur yang tersenyawa telah di hasilkan oleh FRI Tg.
Demong. Komponen Fish Egg Harvester adalah, tangki gentian
kaca bulat, hapa 400 m dan polyvinyl chloride (PVC). Telur yang tersenyawa dalam tangki pembenihan akan mengalir keluar secara terus ke dalam Fish Egg Harvester di mana telur-telur tersebut akan dikumpul dan dibersihkan sebelum dimasukkan ke tangki asuhan. Inovasi ini berjaya menjimatkan masa, kos, meningkatkan produktiviti serta mudah digunakan.

Besut Terengganu

BWAVE IoT Services & Solutions Provider

ID : tm203621409


BWAVE IoT Services & Solutions Provider

Unified Platform For IoT Devices & Super Apps for Smart Home.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm204031450


PREMIA Astaxanthin Eggs

Telur astaxanthin premium yang menyediakan sifat antioxidatif Astaxanthin & nutrisi yang lebih baik. Kualiti yang diperbaiki (kekuatan kuning, kuning telur & komposisi nutrien) telur.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm204041451


Astatude

Skin care products based on Astaxanthin extract.
Produk penjagaan kulit berasaskan ekstrak Astaxanthin.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm204051452


Biojisim dan Astaxanthin berasaskan Haematococcus Pluvialis

Astaxanthin adalah antara anti-oksida yang termahal di dunia. Ia digunakan terutamanya dalam produk kosmetik bagi tujuan anti-penuaan dan kulit yang mulus. Harga 1kg astaxanthin boleh mencecah sehingga USD20,000 di pasaran terbuka.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm204091456


IV&V Testing Toolkit

Produk Independent Verification and Validation (IV & V) ini adalah merupakan perkhidmatan pengujian kualiti perisian untuk laman sesawang dan aplikasi mudah-alih. Ujian dilaksankan secara berkecuali dan tidak dipengaruhi oleh
organisasi/badan atau syarikat yang membangunkan sistem aplikasi tersebut.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3351414485


Seal Negative Pressure Wound Therapy
System


SEL NPWT adalah sebuah alat perubatan yang
digunakan untuk mempercepatkan
penyembuhan luka kronik. Alat ini memberikan
kuasa sedutan ke atas permukaan luka untuk
mengeluarkan bakteria serta sisa luka

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3351514486


Gajet Pintar

Memudahkan pengguna mendraf pola pakaian
dengan hanya menggunakan pola acuan siap
tanpa perlu menghasilkan pola

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442215393


TERAPI-MASSAGE ON DEMAND

Platform dalam talian bagi perkhidmatan terapi tradisional

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442315394


PEARL TREKKER

Pearl Trekker adalah merupakan sistem aplikasi untuk menyalurkan dan menukarkan data global Positioning System (GPS) kepada format yang dikehendaki oleh pengguna. Ianya mengumpulkan signal GPS dari tempat kejadian atau lokasi dan menyalurkan data yang telah dikehendaki bagi tujuan "Automatic Vehicle Location Services (AVLS)" dengan ketepatan masa sebenar (real time accuracy). Sistem ini juga dapat membantu pihak berkuasa dalam melaksanakan tugas menanganai kegiatan-kegiatan yang menyalahi undang-undang dengan lebih efektif dan efisyen.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442415395


IV & V TEST TOOL KIT

Ini adalah satu set kerangka alat dan proses yang membantu syarikat menguji kualiti produk IT

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442515396


ANANOCOAT

Ananocoat adalah produk salutan dinding dan permukaan yang mesra alam. salutan disembur di dinding membantu membunuh dan menguraikan bakteria dan kuman. Kami juga mempunyai penyelesaian untuk menghilangkan bau bau berbahaya dari bahan kimia dan pencemaran udara di tempat kerja dan rumah.

Salutan aktif AnanoCoat berfungsi secara berterusan selama dua puluh empat jam (24) sehari membersihkan permukaan dan udara dalaman.

Ananno Sphere adalah syarikat ISO9001 dan ISO14001 yang menyelidik dan mempromosikan teknologi ini. AnanoCoat telah dipertingkatkan dan dipromosikan ke luar negara dan menepati standard eropah.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442615397


Semi Automated Colour Dyeing System for Yarn and Ready Pieces

Yarn colouring is one of the most important and crucial processes in textile industry.
Traditional method is hazardous and tedious.
Current available machines in the market are expensive and not affordable for small scale Songket manufacturers.
The system/machine improves the overall process of yarn colouring, increases productivity at a reasonable price.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

ID : tm3442715398


SeaHook, Sealock, SeaCut

The objective : To enhance the productivity of seaweed farming and to introduce alternative devices to ensure better quality harvasted seaweed.

Vast majority of seaweed farmers in Malaysia are still employing traditional technique. With continuous effort to increase the awareness of the existence of the newly developed devices to these farmers, the adoption rate of the change is the migrating cost to the new devices.

The overall cost to acquire these new devices is very minima as no changes are made to the farm infrastructure and layout. Furthermore, the acquisition of these devices can be done in stages.

Bukit Jalil Kuala Lumpur

Displaying 1 - 25 of 31

To Register New Technology and Product Click Here