Skip to main content
Type a word
Category of Technology / Product

ID : tm3497115598


Q-RAY(TM), Sistem Lampu Tiub Tipis T4

Lampu tiub tipis linear dengan lumens tinggi, penggunaan kuasa
yang rendah, jangka hayat lebih lama dan boleh beroperasi
di luar suhu ambien berbanding dengan lampu pendarfluor
konvensional. Ia sangat sesuai untuk kabinet, hiasan dan
ruangan terhad.

Perai Pulau Pinang

ID : tm3545716084


Vagler V-821 3D printer

Vagler V-821 3D printer are a homegrown effort to design and manufacture professional level 3D printer/additive manufacturing machines for domestic and international markets. Using FFF Thermoplastic extrusion process ensures maximum relevance and applicability to the local manufacturing industry.

Perai Pulau Pinang

ID : tm3521115838


NK SMART TOOLBIN

Alat yang dapat membantu tukang rumah untuk permasangan jubin atau mozek. Sebelum adanya Nk Smart Tool Bin ini, tukang rumah atau kontrektor amat sukar untuk memasang jubin, ini kerana mereka terpaksa mengunakan kaedah menual untuk meletakkan simen di atas jubin dan ketidak sama rataan boleh menyebabkan jubin tersebut ada yang tinggi dan ada yang rendah, malah kerja mereka agak lama untuk menyiapkan satu persatu jubin tersebut.
Lalu tercertuslah idea saya untuk mencipta satu alat yang diberi nama Nk Smart Tool Bin ianya dapat membantu tukang rumah dengan mudah, cepat dan boleh menjimatkan simen dengan menolak masuk jubin didalam alat tersebut kemudian terus meletakkan jubin di tempat permasangan. Ianya boleh digunakan mengikut saiz jubin sama ada 2 kaki persegi, 1 kaki persegi dan lain-lain persegi. Alat tersebut boleh dibawa kemana-mana sahaja kerana terdapat roda dibawahnya. Nk Smart Tool Bin ini juga disediakan tempat perendaman jubin bagi jubin yang perlu direndam sebelum meletakkan simen di atasnya.

Selama Perak

ID : tm3493915566


Establishment of a Pilot Plant for the Production of Malaysia First Refined Kappa (K) Carrageenan Hydrocolloid from Red Seaweed, Euchema Cottoni

The objective of the project is to Refined Kappa (K) Carrageenan (RC) hydrocolloid of food and pharmaceutical grades from red seaweed Euchema cottoni farmed in Sabah. The project is using alkaline method technology which extracted out the carrageenan from the seaweed and removed all Impurities such as cellulose, pigments and fiber. The technology used ensure the carrageenan produced of high get strength, high viscosity and halal which will be of the advantage to the users for minimum amount needed in their applications.(Bried description of the project, that includes objectives, technology used, the main features of the process/product and its advantages)

Tawau Sabah

Displaying 1 - 4 of 4

To Register New Technology and Product Click Here