Pusat Rujukan STI Negara

-A A +A

 

e-Library

Anda di sini

 • Perpustakaan MESTECC
  Perpustakaan MESTECC merupakan sumber maklumat
  yang unggul bagi menyokong visi MESTECC
  untuk menjadi pelopor dalam memajukan
  sains, teknologi dan inovasi di Malaysia.
  menguruskan operasi
  MASTIC bertanggungjawab

MASTIC bertanggungjawab untuk mengekalkan dan mengendalikan Perpustakaan MESTECC. Perpustakaan ini adalah Pusat Sumber MESTECC yang komited untuk misi untuk menjadi sumber penyedia pengetahuan yang kuat dalam menyediakan perkhidmatan pengumpulan dan maklumat yang sangat baik dalam menyokong visi MESTECC untuk menjadi agensi utama dalam kemajuan sains, teknologi dan inovasi.

Perpustakaan ini mempunyai sumber pengetahuan sains dan teknologi (S & T) yang banyak dan pelbagai daripada pelbagai pengetahuan seperti inovasi, bioteknologi, biodiversiti, sains marin, teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dan pembangunan lestari, termasuk maklumat yang berkaitan dengan dasar S & T, pengurusannya , Ramalan teknologi dan pengurusan alam sekitar. Sehingga kini, koleksi itu terdiri daripada lebih daripada 13,000 jilid monograf, 32 majalah / jurnal langganan, surat khabar, pangkalan data dalam talian (dalaman dan komersial), sumber multimedia, tesis, laporan tahunan, prosiding dan laporan.

Capaian Aplikasi

Perpustakaan dibuka kepada penyelidik / pegawai kerajaan, pelajar dari institusi pengajian tinggi dan profesional dari sektor awam dan swasta. Untuk maklumat lanjut sila log masuk terus ke http://iportal.mastic.gov.my

 

KRSTE.my

 

KRSTE.my

Direka khusus sebagai Single Point Access Facilities (SPAF) platform pengurusan pengetahuan dan pembelajaran pengetahuan pintar.

 

e-Library

 

e-Library

Perpustakaan ini mempunyai sumber pengetahuan sains dan teknologi (S & T) yang banyak dan pelbagai daripada pelbagai pengetahuan.

 

NMDS

 

NMDS

Dibangunkan sebagai pangkalan data sumber manusia yang utama bagi penyelidik dan pakar dalam bidang sains, teknologi dan inovasi (STI) negara.

 

MRDCS

 

MRDCS

Dibangunkan bagi memudahkan pengguna membuat carian pantas pada Sistem Klasifikasi R&D Kebangsaan.

 

TechWatch

 

TechWatch

Merupakan pangkalan data atas talian yang mengandungi maklumat yang membolehkan sesebuah organisasi membuat penilaian teknologi STI yang realistik terhadap peluang komersial hasil dari pembangunan teknologi terkini.

MASTIC sentiasa bersedia untuk memberi perkhidmatan maklumat STI yang berkualiti dan melaksanakan penambahbaikan serta menambah nilai perkhidmatan secara berterusan yang menjangkaui kepuasan pelanggan

Hubungi Kami

Pusat Maklumat Sains dan Teknologi Malaysia (MASTIC)

Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (MESTECC)

Aras 4, Blok C5, Kompleks C

Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan

62662 Putrajaya, Malaysia

  Talian Terus: (603) 8885 8038

  Talian Utama: (603) 8885 8000

  Faks: (603) 8889 2980

  E-mel: mastic@mastic.gov.my

Layout Style

Page width: 1170px

Header

Direction

Predefined Colors

Background

Kod QR

QR Code for https://mastic.mestecc.gov.my/ms/e-perkhidmatan/e-library
 • Jumlah Pelawat: 6377906